Помама за руском вакцином „КовиВак“ у Москви: За 24 сата — вакцинисано 12 хиљада људи

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаСтарт повторной вакцинации от COVID-19 в Санкт-Петербурге
Старт повторной вакцинации от COVID-19 в Санкт-Петербурге - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Пратите нас
Око 12 хиљада људи примило је вакцину против вируса корона „КовиВак“ од петка до суботе у павиљонима „Здрава Москва“, саопштио је московски департман за здравство.
„У петак је московски департман за здравство добио око 12 хиљада доза препарата 'КовиВак'. Испоставило се да је било и више оних који су желели да се вакцинишу том вакцином, због чега су настали редови поред павиљона. Сви који су заузели ред примили су вакцину до краја суботе“, наводи се у саопштењу.
Ресор је прецизирао да се у реду за примање те вакцине налази још око две хиљаде људи.
Иначе, два дана заредом у руској престоници пада број новообелих. С тим у вези, градоначелник Москве Сергеј Собјањин изјавио је да пик овог таласа превазиђен.
Руска вакцина против вируса корона КовиВак - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2021
Русија одобрила трећу фазу испитивања вакцине против короне – „КовиВак"
Вакцина института „Чумакова“ која се крајем прошлог месеца пуштена у промети зазвала је велико интересовање грађана Русије.
 
Вакцина „КовиВак“ је инактивирана вакцина. У њеној основи је вирус САРС-ЦоВ-2, који је посебно обрађен тако да је изгубио инфективна својства, али истовремено задржава способност изазивања имуног одговора. Овакве вакцине садрже читав низ протеина вирусних честица и, сходно томе, очекује се да ће имуни одговор бити најкомплетнији. Индустријска производња „КовиВака“ званично је почела 25. марта.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала