„Новак је као у филму – морате да га 'убијете' 27 пута!“

© AFP 2023 / AELTC/BOB MARTINГоран Иванишевић и Новак Ђоковић
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Пратите нас
Тачно две деценије пошто је, као играч са посебном позивницом организатора наступио на Вимблдону, Горан Иванишевић је поново могао да се радује најпрестижнијем трофеју, али овога пута као тренер шампиона – Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић подиже трофеј на Вимблдону 2021. - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Ђоковић трећи пут заредом покорио Вимблдон!
Некадашња југословенска и хрватска тениска звезда је постала готово део породице Ђоковић, са Новаком је на већини турнира и јасно је да има велики утицај на његове успехе у последњих неколико година.
С тим у вези, Ђоковића познаје више него други људи из тениског света и повремено мора да искористи нове начине да опише српског играча, најбољег тенисера у историји те игре.
„Са Новаком је као у филмовима. Морате да га 'убијете' 27 пута да бисте га победили. Он стално устаје!“, навео је Иванишевић.
Ђоковић је у сезони већ освојио три Гренд слем турнира – преостаје још само Ју-ес опен.
„Као што сам говорио раније, чак и када нисам био у његовом тиму, ако неко може да оствари тријумф на сва четири Гренд слема у годину, то је само Новак. Рад са њим је привилегија, част, све је, само не лако. Има много притиска, није довољно ући у финале, рачунамо само победе“, истакао је Иванишевић.
За њега, расправа о томе ко је најбољи играч свих времена не постоји.
„То је одавно готово. Сада се ради само о томе ко вам се више свиђа. Три човека су освојила 60 Гренд слем титула... То је нереално. Можда вам се свиђа Надал, можда Федерер, а за мене постоји само један. Ако буде освојио и Ју-ес опен ове године – дебата ће бити и стварно завршена“, истакао је Иванишевић.
Подсетимо, Ђоковић је у недељу победио на Вимблдону, шести пут, освојивши 20. Гренд слем турнир чиме се изједначио са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.
► Легенде се поклониле Ђоковићу
► Ђоковић одговорио Федереру
► Новак одушевио – гест који ће девојчица памтити цео живот /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала