Појавило се нежељено лице – и пораз је био неизбежан /видео/

© AP Photo / Paul SancyaЈанис Адетокумбо
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Пратите нас
Кошаркаши Милвоки Бакса су вођени сјајним Јанисом Адетокумбом остварили први тријумф у финалу НБА лиге над Финиксом резултатом 120:100 и смањили на 2-1 у серији, а меч је обележило и појављивање арбитра Скота Фостера.
Амерички судија је дошао у центар пажње пошто је објављен податак да је Крис Пол, најбољи играч Финикса, изгубио 11 утакмица у низу на којима је у улози арбитра био Фостер.
​„Проклетство се наставља“, коментаришу амерички медији, а ни сам Пол није био на свом очекиваном нивоу пошто је убацио 19 поена, уписао девет асистенција и остао у сенци Адетокумба, који је уписао 41 поен уз 13 скокова и шест успешних додавања за саиграче.
Начин арбитрирања је прокоментарисао и тренер Финикса Монти Вилијамс.
„Ми смо имали укупно 16 слободних бацања на целој утакмици. Један кошаркаш са друге стране је имао 17“, навео је Вилијамс.
Финикс је боље ушао у дуел, стекао је три поена предности после прве деонице, али је уследила фуриозна четвртина за Милвоки после које се на полувреме отишло са чак 15 поена вишка у корист те екипе.
Бакси су наставили са добром игром у другом полувремену, подигли су разлику на преко 20 поена, а Финикс је у завршници само успео да ублажи, ионако убедљив пораз.
Поред Адетокумба у победничком тиму се истакао Џру Холидеј са 21 поеном, Крис Мидлтон је убацио 18, а Боби Портис и Брук Лопез су додали по 11.
На другој страни Деандре Ејтон и Џеј Краудер су имали по 18, Камерон Џонсон 14, Девин Букер свега десет, док је прилику да заигра имао и играч српских корена, Френк Камински, који је за 14 минута на паркету убацио шест поена уз четири скока и две асистенције.
Финална серија се наставља, а првак ће постати екипа која прва стигне до четири победе.  
► Неочекивани шамар за „лудог Србина“ и „дрим-тим“ /видео/
► Србија испустила +11 и остала без медаље на Светском првенству
► „Не плашите се тога да само црнци представљају САД“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала