Са Европског првенства назад у црно-бели дрес: „Феноменално искуство“

© AP Photo / Alex PantlingФилип Холендер
Филип Холендер - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Пратите нас
Филип Холендер, фудбалер Партизана, момак рођен у Крагујевцу, био је једини играч на Европском првенству, као члан репрезентације Мађарске, из Суперлиге Србије, а по повратку у Београд изнео је своје утиске о такмичењу.
Холендер је био члан мађарског тима који се нашао у „групи смрти“ са Немачком, Француском и Португалијом.
Мађарска је оставила одличан утисак, успела је да освоји два бода у најтежој могућој конкуренцији и часно представи своју заставу.
Холендер, међутим, све је пратио са клупе и није одиграо ни минут.
„За мене је то феноменално искуство. Огроман турнир, цело Европско првенство, почев од припрема од две недеље, све је било веома узбудљиво. Волео бих да сам могао да уђем и играм, али ми је свакако велика част што сам био ту“, навео је Холендер за сајт Партизана.
Крилни нападач није изненађен чињеницом да је Италија освојила Европско првенство.
„Од почетка су се наметнули као фаворити, а пре свега красио их је тимски дух“.
Холендер се вратио у табор Партизана и уиграва се са екипом за почетак нове сезоне у Србији, а за саиграча ће имати Рикарда Гомеша, повратника у црно-бели дрес.
„Имао сам времена да се одморим. Са индивидуалним, односно кондиционим тренинзима, са Мишом Филиповићем, сам кренуо 9. јула, чим се екипа вратила са припрема у Словенији. Одлично се осећам! Пратио сам и долазак Рикарда, утакмице у Словенији, али и његове голове које је раније давао, док је био у Партизану. Срећан сам што је ту, види се да је одличан играч. Много ће нам значити!“
Првенство и Лига конференција?
„Првенство почиње одмах! Прве две утакмице играмо на страни, а у међувремену имамо и прву утакмицу Лиге конференција. Ја, лично, ћу се трудити да се што боље уклопим, иако сам тек дошао после ЕП и нисам прошао припреме у Словенији, али је важно да је екипа спремна. Сада полако да уђемо у ритам и, даће Бог, добро стартујемо и играмо Европу што дуже“, истакао је Холендер.
► Шкоти су дочекали пад Енглеске – по киши и на штакама /видео/
► Узалуд вам труд, Енглези... /видео/
► Уљез изазвао панику на Вемблију – уз овације /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала