Шеф кубанске дипломатије: Америка нема право да коментарише протесте на Куби

© AFP 2023 / YAMIL LAGEКубанка са америчком заставом на глави
Кубанка са америчком заставом на глави - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Пратите нас
Саветник за националну безбедност америчког председника нема права да говори о Куби након блокаде коју је острву увела Америка, рекао је министар спољних послова Кибе Бруно Родригес поводом изјаве америчког званичника о протестима на Куби.
Подсетимо, саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан рекао је да САД подржавају право на слободу окупљања Кубанаца и да ће одлучно осудити било какву употребу насиља према демонстрантима.
Хавана панорама - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Протести на Куби за и против власти; Председник: Плаћеници неће успети/видео/
„Саветник за националну безбедност Беле куће нема ни политичко ни морално право да говори о Куби. Његова влада је дала на стотине милиона долара за подршку субверзивним активностима у нашој земљи и успоставило блокаду која је основни разлог за економске проблеме“, написао је Родригес на Твитеру.
​У више кубанских градова дошло је до антивладиних демонстрација, током којих су учесници, између осталог, тражили слободне изборе и решавање социјалних проблема.
Протести су одржани у недељу у осам градова, укључујући Хавану. Убрзо након тога на улице су у великом броју изашли и грађани како би изразили подршку влади и председнику.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала