Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Нови дебакл Американаца пред Токио! /видео/

© AFP 2023 / ETHAN MILLERДетаљ са утакмице Аустралија – САД
Детаљ са утакмице Аустралија – САД - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава доживела је још један дебакл у оквиру припрема за Олимпијске игре, пошто ју је надиграла Аустралија резултатом 91:83.
Репрезентација најбоље кошаркашке нације на планети доживела је и други неуспех у низу у оквиру припрема за Токио, након шокантног пораза од Нигерије.
Овај пораз значи да су САД доживеле тек четврти пораз још од чувеног 'Дрим тима' из 1992, године када су професионалци кренули да играју за репрезентацију, док су тек трећи пут од тада изгубили два меча у низу.
​Претходно им се то десило на светским првенствима 2002. (од Аргентине и Југославије) и 2019. године (од Француске и Србије).
Селекција чувеног тренера Грега Поповича, на челу са НБА звездама као што су Кевин Дурент, Бредли Бил и Демијан Лилард, одиграла је изузетно лош меч против екипе која по звучности имена не може да им парира.
Аустралија ја терен изашла са неколико НБА играча, као што су Пети Милс, Џо Инглс, Метју Делаведова и Ерон Бејнс, али без иједног који се по индивидуалном квалитету може мерити са Американцима.
​Прва четвртина протекла је у егалу, а тим сачињен од НБА звезда је већ до краја првог полувремена дошао до +11 и наговестио рутински тријумф.
Међутим, Аустралијанци су успели да трећу деоницу освоје резултатом 32:18 и већ пред улазак у последњи квартал дођу до предности (69:64).
​Напади Поповичевих изабраника нису били течни, већ су се углавном завршавали „солирањем“, док ни одбрана није била на довољно добром нивоу.
Актуелни шампиони Олимпијских игара су успели да направе преокрет и дођу до предности од два поена (82:80), али је уследила нова серија Кенгура од које није било опоравка за фаворита у овом мечу.
​У одсуству Бена Симонса, који неће учествовати на Играма, најбољи је био Пети Милс са 22 поена и четири асистенције.
Џо Инглс је задржао плеј-оф форму и додао 17 поена, четири скока и три асистенције, Матис Тајбул је имао 12 поена, три украдене лопте и две блокаде, док је Кирс Гоулдинг додао 11 поена.
На другој страни истакао се Демијан Лилард са 22 поена. Кевин Дурент је убацио 17 уз четири скока и две блокаде, док је Бредли Бил имао 12 поена.
Нико више у репрезентацији САД није био двоцифрен.
„Не плашите се тога да само црнци представљају САД“ /видео/
Брука у Паризу – Хардена претресла полиција, амерички репер приведен /видео/
Пет компанија које ће Леброна учинити милијардером
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала