Изетбеговић: Непотребна бахатост Милановића

© Tanjug / Зоран ЖестићБакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018.
Бакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018. - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић је, коментаришући изјаве хрватског председника Зорана Милановића током посете Босни и Херцеговини, оценио да оне показују бахатост и непоштовање према држави Босни и Херцеговини.
„Једна необична и непотребна бахатост и показивање недовољног респекта према Босни и Херцеговини, према институцијама које представљају БиХ, према главном граду БиХ и према бошњачком народу која може само даље наносити штету“, рекао је Изетбеговић.
Додао је да, нажалост хрватски представници већ годинама и деценијама наносе штету БиХ, преноси „Кликс“.
„У једном моменту је изгледало да ће бити боље, али последњих година поново ствари нису добре. Дакле, може се само наставити наносити штета у односима БиХ, интересима БиХ, угледу председника Хрватске“, изјавио је Изетбеговић.
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Шта је позадина посете која иритира елиту у Сарајеву, али не и Бањалуку
Навео је да је то политика која дуго траје и која истрајава на тим неким покушајима доминације и ароганције, која недовољно поштује БиХ и Бошњаке у БиХ, нанела највећу штету хрватском корпусу у БиХ.
„Када погледате стање тог народа од пре тридесетак, затим пре десет, 20 година, упорно се деградира позиција тог народа кроз један однос, мени несхватљив, од стране представника Хрватске“, додао је Изетбеговић.
Милановић је данас завршио тродневну посету градовима и општинама са већинским хрватским становништвом и између осталог рекао да власти БиХ покушавају да Хрвате изгурају из Дома народа, да им се ускраћују политичка права и поручио да Хрвати нису мањина у БиХ, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала