Тужилаштво одбацило кривичну пријаву Данијеле Штајнфелд против Лечића

© SputnikБранислав Лечић
Бранислав Лечић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је одбацило кривичну пријаву глумице Данијеле Штајнфелд, поднету против Бранислава Лечића, због кривичног дела силовања, јер не постоје основи сумње да је учињено наведено кривично дело, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.
Како се наводи у саопштењу, у току предистражног поступка обављени су разговори са Данијелом Штајнфелд и пријављеним Браниславом Лечићем, прибављена је копија документарног филма „Зацели ме“ ауторке Данијеле Штајнфелд, ЦД на коме се налази оригинални глас особе из поменутог филма, медицинска документација о лечењу Данијеле Штајнфелд.
Додаје се да су обављени и разговори са бројним лицима која би евентуално могла имати посредна сазнања о спорном догађају, с обзиром на то да непосредних очевидаца није било, а цењена је и представка Мериме Исаковић, која је достављена Вишем јавном тужилаштву у Београду.
Бранислав Лечић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
„Заказано ми је јавно стрељање“: Лечић се огласио после позива у полицију /видео/
„Након прикупљених потребних обавештења и прибављања свих релевантних доказа у предистражном поступку, које је тужилаштво ценило како појединачно, тако и у међусобној вези, утврђено је да не постоји ниједан законити доказ са степеном основа сумње који би потврдио наводе поднете кривичне пријаве“, саопштено је из Тужилаштва.
Додаје се да је пуномоћнику оштећене достављен примерак решења о одбачају, а уколико оштећена није задовољна донетом одлуком, има право на благовремено подношење приговора Апелационом јавном тужилаштву у Београду, пренео је РТС.
Пуномоћник Штајнфелдове, адвокат Божо Прелевић, рекао је да ће сигурно уложити приговор на одлуку тужилаштва.
Глумица Данијела Штајнфелд оптужила је Бранислава Лечића да ју је силовао.
Лечић и Штајнфелдова су у марту саслушани поводом тврдњи глумице. Лечић је одбацио оптужбе.
Потом је и глумица Мерима Исаковић изјавила ју је пре 43 године, у време док су били колеге на Факултету драмских уметности, Лечић сексуално узнемиравао.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала