Путин спреман за састанак са Зеленским, али о бескорисним темама не може бити ни говора

© POOL / Уђи у базу фотографија„Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином
„Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин спреман је за дијалог са председником Украјине Владимиром Зеленским, али са изузетком тема о којима је потпуно бескорисно разговарати на билатералном нивоу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Наравно, и председник је говорио да је спреман за дијалог са председником Зеленским. Међутим, до припреме састанка двојице лидера још увек није дошло“, казао је Песков.

На питање да ли се чланак руског председника посвећен Украјини може схватити тако да се питање састанка лидера две државе може померити са мртве тачке, Песков је нагласио да је Путин више пута изјављивао да је спреман за састанак са Зеленским, још пре објављивања чланка „О историјском јединству Руса и Украјинаца“.
 „Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Путин написао чланак посвећен Украјини: Све сам више уверен – Донбас Кијеву није потребан
Он је прецизирао да није у току припрема за састанак лидера Украјине и Русије, притом истакавши да би у сваком случају за почетак требало припремити састанак бар на нивоу администрација председника.
Подсетимо, руски председник Владимир Путин објавио је у понедељак чланак „О историјском јединству Руса и Украјинаца“, у којем је говорио о Украјини, о односима Москве и Кијева, о Донбасу, али и о пореклу руског и украјинског народа, односно да су и Руси и Украјинци један народ, једна целина, као и да то није плод конјунктуре, већ да је то његово лично убеђење.
Прочитајте још:
1.
Кремљ: Путинов чланак израз жаљења што Украјину контролишу странци
2.
Захарова: Само нас је братски однос према Украјини спречио да уништимо „те гумењаке“
3.
Зеленски саопштио шта је заједничко Русији и Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала