Мењају плочу: „Није све у Слемовима, Федерер је највећи“

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Ришар Гаске, искусни француски тенисер, сматра да Новак Ђоковић неће бити највећи свих времена чак и ако буде имао највише Гренд слем титула.
У изјави за „Л'Екип“ Гаске је, између осталог, рекао да он велику пажњу поклања естетици, а ту је, како каже, Роџер Федерер највећи.
„Волим Ђоковића, али за мене није све у Гренд слем титулама. Гледам естетику. Федерер је незаменљив, незамислив. Највећи је свих времена“, рекао је Гаске за „Л'Екип“.
У свету тениса много је људи који размишљају попут француског тенисера, а биће их још више јер је Новак Ђоковић освајањем Вимблдона дошао до 20. Гренд слем титуле и изједначио се са Федерером и Надалом.
Анкета
Ко је ГОАТ?
Баш због тога појавиће се много попут Гаскеа који ће тврдити да је естетика најважнија јер ће Ђоковић оборити све рекорде и једино ће им остати да се држе ових „танких“ аргумената.
Истина је да је Роџер Федерер најелегантнији тенисер свих времена, али и Роналдињо је по многима то у фудбалу, али га мало људи сматра највећим поред Лионела Месија, Кристијана Роналда, Дијега Марадоне...
Када Ђоковић, Надал и Федерер заврше каријеру гледаће се искључиво оно што су урадили на терену, а како ствари стоје, српски тенисер биће на првом месту свих најважнијих параметара.
Рус предвиђа Ђоковићу „нестварно достигнуће“
Ђоковић је најбољи свих времена – и за то постоје јасни разлози
Са крова Вимблдона – на Свети Стефан /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала