Русија представља нови војни авион на отварању међународног авијационог салона

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПети дан Међународног аерокосмичког салона МАКС-2019 који се одржава на полигону Жуковски у Подмосковљу.
Пети дан Међународног аерокосмичког салона МАКС-2019 који се одржава на полигону Жуковски у Подмосковљу. - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Уједињена авио-производна корпорација (УАК) ће представити нови војни авион на међународном авио-салону МАКС-2021, саопштила је прес-служба државне корпорације „Ростеха“.
УАК, која је део 'Ростеха' представља фундаментално нов војни авион у граду Жуковски 20. јула — првог дана рада међународног авио-салона МАКС-2021“, наводи се у саопштењу.
Русија је једна од малобројних земаља која поседује технологије за производњу перспективних авијационих система, као и признати „стваралац трендова“ у производњи борбених авиона, наводи прес-служба.
„Уверени смо да ће нови производ, који су направили стручњаци УАК, изазваће искрено интересовање не само за нашу земљу, већ и за друге регионе свта, укључујући наших конкурената у иностранству“, наводи се у саопштењу представника „Ростеха“.
Међународни авијационо-космички салон МАКС-21 обележиће ове године 15. годишњицу свог постојања. Изложба ће бити одржана од 20. до 25. јула у Жуковском у Подмосковљу. Сви догађаји у оквиру салона биће одржани узимајући у обзир захтеве за спречавање ширења вируса корона.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала