Руски суперстар се враћа кући

© Фото : fiba.basketballРуски репрезентативац Алексеј Швед
Руски репрезентативац Алексеј Швед - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Алексеј Швед, један од најбољих кошаркаша Европе, каријеру ће наставити у московском ЦСКА, пренео је добро обавештени Емилијано Каркија са Спортанда.
Швед, који ће у децембру напунити 33 године, после шест година напушта Химки који је испао из ВТБ лиге због великих проблема са финансијама.
Клуб из Подмосковља распустио је екипу, те је Швед, који је година један од најбољих играча Европе, постао слободан кошаркаш.
Интересовање за руског кошаркаша је велико, а према информацијама до којих је дошао Каркија, Швед ће се вратити у ЦСКА – екипу у којој је почео каријеру.
Швед је од 2006. до 2012. био члан московског гиганта са којим је 2008. освојио Евролигу. Затим је отишао у НБА, играо је тамо до 2015. и потом се вратио у Русију.
Химки је имао велики пројекат, желео је да се са Шведом попне на кров Европе, али годинама су улагали огроман новац и на крају су дошли до банкрота.
Руски кошаркаш није успео са Химкијем и сада ће покушати поново са ЦСКА да дође до титуле шампиона Европе.
Швед је претходне сезоне имао проблема са повредама, одиграо је 23 утакмице у Евролиги и просечно је бележио 19,8 поена и 7,7 асистенција, уз 45,5 одсто шута из игре.
У поноћ по пиво – Јокић у Италији на посебном задатку /фото/
Невероватан лапсус Американца – поменуо је Југославију, Русију и Кину /видео/
Дубаи, Ибица? Не – већ Бољевац подно Ртња /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала