Захарова о убиству председника Хаитија: Америка иза кулиса ради ствари без преседана

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
У ситуацији око убиства председника Хаитија Жовенела Моиза назире се застрашујућа слика, Америка иза кулиса ради ствари без преседана, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Већ неколико дана добијам материјале на ову тему. И назире се слика која је у принципу застрашујућа за наше западне партнере, притом не само за Сједињене Америчке Државе, већ за колективни Запад“, истакла је портпаролка Министарства спољних послова на Јутјуб каналу „Соловјов уживо“.
Бивши сарадник америчке ДЕА међу осумњиченима за убиство председника Хаитија
Према речима Захарове, Вашингтон је послао своју делегацију на Хаити, између осталог и због саопштења о повезаности америчке приватне војне компаније са регрутовањем људи осумњичених за убиство или планирање атентата на шефа државе.
„Постоје сумње да је америчка приватна војна компанија на неки начин умешана у регрутовање или обуку људи који су сада оптужени или се сумња да су учествовали у убиству председника Хаитија“, изјавила је Захарова.
Она је рекла да овај случај обелодањује „све то што кажу“ западни партнери, окривљујући Русију за оно што она није учинила, а „притом иза кулиса раде ствари без преседана“.
Захарова је иронично поставила питање „где су санкције и изјава Г7 поводом догађаја“.
Према подацима Си-ен-ена, неколико приведених били су дошуници Федералног истражног бироа (ФБИ) и америчке агенције за борбу против наротика (ДЕА). Стејт департмент то категорички демантује.
Подсетимо, председник Хаитија Жовенел Моиз је убијен у својој резиденцији 7. јула, а његова супруга је рањена. У држави је уведено ратно стање које ће трајати 15 дана.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала