Амерички стручњак оправдао Путинову тезу: Украјина изабрала погрешан пут

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСвечаности за Дан победе у Украјини, споменик "Мајка отаџбина"
Свечаности за Дан победе у Украјини, споменик Мајка отаџбина - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Политички правац који је Кијев изабрао 2014. године је погрешан јер Украјинци имају више заједничког са Русијом него са Западом, наводи професор политичких наука на Универзитету у Род Ајланду Николај Петро у чланку за амерички портал „Нешенал интерест“.

„У том такмичењу Русија има огромну предност над Западом. Она задржава значајан културни утицај у Украјини захваљујући вишевековној заједничкој историји, језику и религији“, објашњава професор.

Према његовом мишљењу, пре седам година украјинска влада је имала избор да крене путем мултикултуралне или монокултурне Украјине. Међутим, сукоб на истоку земље, као и пораст националистичких расположења међу становништвом подстакли су Кијев на одлуку „да раскине све односе“ са Русијом, констатује аутор.
 „Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Путин написао чланак посвећен Украјини: Све сам више уверен – Донбас Кијеву није потребан
Подсетимо, руски председник Владимир Путин објавио је чланак „О историјском јединству Руса и Украјинаца“, у којем је говорио о Украјини, о односима Москве и Кијева, о Донбасу, али и о пореклу руског и украјинског народа, односно да су и Руси и Украјинци један народ, једна целина, као и да то није плод којекакве конјунктуре, већ да је то његово лично убеђење.
Путин је такође навео и да су се Русија и Украјина вековима развијале као јединствен економски систем, а у многим случајевима сарадње која је постојала пре 30 година могле би да позавиде много земље ЕУ.
Прочитајте још:
Руски званичници о Путиновом чланку посвећеном Украјини: Буквар за кијевске политичаре
Опозициони посланик у Ради: Украјина – колевка фашизма у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала