Изетбеговић у Београду „открио“ кривца за хапшење шеф тајне службе БиХ

© Tanjug / Зоран ЖестићБакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018.
Бакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018. - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Лидер СДА БиХ Бакир Изетбеговић тврди да је хапшење шефа ОСА Османа Мехмедагића покушај његове компромитације с циљем да се уклони да би безбедносном службом БиХ овладале, како наводи, антидржавне политике које би од ОСА „направиле испоставу обавештајних агенција из суседства“, апострофирајући притом посебно Србију.
Према речима Изетбеговића „тај циљ се не скрива“ па смо, како наводи, „сведочили томе да неки од водећих српских политичара ОСА називају непријатељском агенцијом“, пренео је Танјуг.
„Покушавају то већ годинама, кроз фабриковање разних афера - од афере Ушће и наводног прислушкивања српског политичког врха па надаље. До сада су све пријаве против Мехмедагића одбачене током саме истраге, или на суду, али они упорно настављају“, написао је Изетбеговић на свом Фејсбук профилу.
Циљ је, тврди Изетбеговић, да се Мехмедагић уклони са чела ОСА и да антидржавне политике овладају обавештајном службом, како би од ње направили испоставу обавештајних агенција из суседства.
„Сав фокус Тужилаштва БиХ је усмерен према Бошњацима на важним позицијама у држави, и према официрима Армије БиХ када је реч о ратним злочинима. На удару су Мехмедагић, Новалић, Турковић, Цикотић... И нико од српских или хрватских поличара“, написао је, између осталог, Изетбеговић, који је у све ово са Мехмедагићем уплео и Сребреницу, такозвану аферу Икона, набавку пољске болнице у Републици Српској и пропаст Павловића банке и Банке Српске...
„Овакво Тужилаштво се мора реформисати. Морамо учинити све да правосуђе у овој земљи коначно постане професионално и непристрасно, да престане да буде оружје у политичким обрачунима“, навео је Изетбеговић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала