Када један позив промени све

© Фото : КСС / Небојша ПараушићСрпски кошаркаш Алекса Аврамовић
Српски кошаркаш Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
„Када вас позове Жељко Обрадовић, када вас позове најбољи тренер у историји Европе – не размишља се пуно“, рекао је Алекса Аврамовић за Партизан ТВ мало по доласку у црно-беле. Репрезентативац Србије друго је појачање клуба из Хумске и наредне сезоне биће један од главних играча „Парног ваљка“.
Алекса Аврамовић дете је Борца из Чачка. У граду крај Мораве је поникао, начинио прве кошаркашке кораке и до средине ове године никада себе није видео у Црвеној звезди или Партизану. Једноставно је – Алекса је каријеру градио у иностранству и у Србији је себе видео само у матичном клубу, Борцу.
Аврамовић, који у октобру пуни 27 година, више пута истицао је да му прија играње у иностранству, да воли тај притисак јер као странац морате да правите разлику – у супротном нећете играти.
То је репрезентативац Србије, између осталог, рекао и у интервјуу за Спутњик у ком је описао зашто не види себе у српској клупској кошарци.
Српски кошаркаш Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Српска хаубица у Шпанији – Аврамовић за Спутњик открива зашто не види себе међу „вечитима“
„Прија ми живот у иностранству, учим језике, различите културе, прија ми то. После дођем у Србију и проведем у домовини три-четири месеца са породицом и пријатељима. Не размишљам у том правцу (да играм у Србији). Из Борца сам отишао из Србије, те бих волео да се некада вратим у Чачак, као и Малина (Марко Мариновић). Волео бих да се вратим у Борац када бих могао још да помогнем“, рекао је Аврамовић за Спутњик.
Из његовог гласа могло је да се осети колико воли Чачак и Борац, а то показују и ове изговорене реченице јер нема ништа лоше у томе ако не видите себе у Звезди и Партизану. Иако се Србија дели на навијаче ова два клуба, постоји и мањина којој је „вечити“ нису у срцу.
За Аврамовића је то (у срцу) Чачак, град у ком је одрастао, али... Шта се дешава када највећи европски тренер, који је иначе рођени Чачанин, дође у Партизан и упути вам позив?
Жељко Обрадовић, најтрофејнији тренер Европе, освајач девет титула шампиона Европе, вратио се тамо где је и почео – у Партизан – и одмах је кренуо у посао довођења играча.
На старту су се одредили приоритети, а то је свакако довођење српских кошаркаша. Један од најбољих, а доступних на тржишту, био је Алекса Аврамовић који иза себе има сјајну индивидуалну сезону у Естудијантесу.
Био је други стрелац најјаче домаће кошаркашке лиге у Европи, Ендесе, тимски успех је изостао јер је Естудијантес на несрећан начин испао из елите, али индивидуално био је један од бољих играча шпанског првенства.
Сезона се завршила, Аврамовић је постао слободан кошаркаш и био је у позицији да бира где ће наставити каријеру. Прва је интересовање показала Црвена звезда, потом се укључила и Басконија, а одмаз за њима ишао је и Партизан.
Српски кошаркаш Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Партизан добио ново велико појачање!
Басконија се чинила као најреалнија опција, јер Аврамовић себе није видео у Звезди и Партизану, али доласком Жељка Обрадовића, који је такође из Чачка, све се променило.
Обрадовић је на представљању у Партизану изјавио да би највише волео да има 12 српских кошаркаша, али и да то није реално због много фактора, а један од њих је, цитирамо Обрадовића, „зато што поједини српски играчи не желе да играју овде“.
Да ли је ту мислио на Аврамовића, не може нико 100 одсто да тврди, али ако узмемо у обзир да је репрезентативац Србије рекао да се не види у српској клупској кошарци, онда се уклапа у тај калуп играча.
ЖОЦ је изјавио да ће видети зашто је то случај, зашто Срби не желе да играју у Србији, и после неколико разговора убедио је Аврамовића да пређе у Партизан. То је потврдио и 26-годишњи кошаркаш.
„После много обављених разговора са Жељком Обрадовићем схватио сам да нигде не бих могао више да напредујем као у раду са њим и као у овом пројекту који ми је представио. Није му пуно требало да ме убеди да направим прави избор“, рекао је Аврамовић за Партизан ТВ.
Алекса Аврамовић прави је пример како један позив једног човека, у овом случају Обрадовића, може да промени много тога и да утиче на крајњу одлуку кошаркаша.
Кари Пешић је покушао да нас упозори
Партизан добио ново велико појачање!
Српска хаубица у Шпанији – Аврамовић за Спутњик открива зашто не види себе међу „вечитима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала