Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Незапамћен скандал – ко су Кинези, а ко Јапанци? /видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаОлимпијски кругови
Олимпијски кругови - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах направио је огроман гаф у првом појављивању у Токију, пред Олимпијске игре, пошто је локално јапанско становништво назвао Кинезима.
Невероватан лапсус подсећа на чувену домаћу пошалицу – „Кинези марш у Јапан“, али иступ некадашњег немачког спортисте нимало није духовит.
Контроверзни говор се догодило мање од десет дана пред почетак Олимпијских игара, према којима локално становништво нема позитиван став у страху од додатног ширења вируса корона.
Бах је и сам осетио како изгледа живети у Јапану, три дана је провео у изолацији у хотелу, пре него што се појавио пред домаћинима.
А, боље да није...
„Наш циљ је да омогућимо безбедан догађај за све, за спортисте, за делегације, за кинески народ! Хм... јапански народ...“, исправио се Бах.
Он је излагање завршио јапанском пословицом која у преводу значи „урадимо најбоље од себе“, а његов лапсус није превођен на јапански језик, како домаће становништво не би добило додатни разлог за љутњу.
Ипак, интегрални снимак се појавио и изазвао бурне реакције на друштвеним мрежама.
„Фатална грешка. Ми њему сви изгледамо исто. Фијаско! Није могло горе!“, био је само један од коментара.
Бахов долазак у Јапан није прихваћен благонаклоно, испред хотела у ком је одсео окупили су се демонстранти, а наводно је постојала идеја да буде спречен његов обилазак Хирошиме.
Кина на путу да у Јапану обори сопствени рекорд
Патријарх дао благослов ватерполистима Србије /видео/
Ванредно стање у Токију, Олимпијске игре без навијача!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала