„Операција савезничко уточиште“: Откривено кад Авганистанци лете за САД

© AFP 2023 / BANARAS KHAN Амерички војници у својој војној бази у другом највећем граду Авганистана, 23. јануара 2002. године
Амерички војници у својој војној бази у другом највећем граду Авганистана, 23. јануара 2002. године - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Летови за евакуацију Авганистанац који су поднели захтеве за имиграциону визу у Сједињене Америчке Државе почеће последње недеље јула, изјавио је високи званичник америчке администрације.
Ројтерс је раније известио да се очекује да ће администрација председника Џозефа Бајдена најавити почетак програма под називом „Операција савезничко уточиште“, позивајући се на особе упознате са операцијом, пренео је Ројтерс.
Америчка администрација не планира да открива детаље о томе када ће летови кренути због „оперативног обезбеђења“, рекао је високи званичник администрације.
Амерички војници у Авганистану - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Настао је хаос: Америчка бежанија из Авганистана
Јединицом Стејт департмента која координише евакуацију управљаће амбасадорка Трејси Џејкобсон, а у њој ће бити и представници секретаријата за одбрану и унутрашњу безбедност, рекао је неименовани званичник.
Заменик саветника за националну безбедност Рас Треверс координисаће међуагенцијским процесом везаним за евакуацију, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала