„Рекао ми је: 'Браво, Матео“ – Италијан открио леп гест Ђоковића са Вемблија

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић и Матео Беретини у загрљају
Новак Ђоковић и Матео Беретини у загрљају - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Матео Беретини, најбољи италијански тенисер, открио је медијима на Чизми да му је Новак Ђоковић пришао на стадиону Вембли на ком се претходног викенда одиграло финале Европског првенства.
Беретини је истог дана када се и одиграла утакмица између Италије и Енглеске поражен од Новака Ђоковића у свом првом Гренд слем финалу.
Италијански тенисер одиграо је сјајан турнир, узео је и први сет Новаку, али није успео да слави и неки други пут покушаће да дође до титуле на највећем турниру.
После пораза отишао је да испрати своје сународнике у финалу Европског првенства, а на утакмици је био и најбољи тенисер света, који је поново показао да је велики спортиста.
„Видео сам Ђоковића на Вемблију у недељу. Рекао ми је: 'Браво, Матео. Будућност је пред тобом“, казао је Беретини за „Коријере дело спорт“.
Ђоковић је слично урадио и после полуфинала Вимблдона у ком је победио младог Дениса Шаповалова. Канађанин је открио да га је српски тенисер после меча посетио у свлачионици и да му је рекао лепе речи.
„Дошао је до моје свлачионице. Рекао ми је да зна колико ми је тешко у овом тренутку, али да ће све доћи на своје. Није морао то да уради и јако je лепо од њега што je то учинио. Много ми значи“, рекао је Шаповалов новинарима.
Канадски тенисер Денис Шаповалов - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
„Није морао то да уради“ – Канађанин открио предиван потез Ђоковића
Новак овога пута није посетио Матеа у свлачионици Вимблдона, али му је првом приликом, већ на Вемблију пришао и рекао охрабрујуће речи, а из примера Шаповалова видимо да то младима и те како значи. Поготово што речи долазе од, по многима, највећег тенисера у историји.
„Није морао то да уради“ – Канађанин открио предиван потез Ђоковића
Мењају плочу: „Није све у Слемовима, Федерер је највећи“
Рус предвиђа Ђоковићу „нестварно достигнуће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала