Спутњик сазнаје: Србија мења правац – Пешић је већ контактиран

© AFP 2023 / STEVE C. MITCHELLСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Кошаркашки савез Србије дефинитивно разматра опцију да прекине сарадњу са Игором Кокошковим, актуелним селектором мушке сениорске репрезентације и већ су обављени разговори са легендарним тренером Светиславом Пешићем, сазнаје Спутњик спорт.
Према нашим сазнањима, руководство Кошаркашког савеза Србије је донело одлуку да у будућности неће на позицију селектора именовати стручњака који већ има посао, као тренер у клубу.
Кокошков је у прошлој сезони био ангажован у турском Фенербахчеу, где је имао веома тешку сезону, с обзиром на то да је претходног лета одлучио да се врати у Европу после две деценије проведене у Америци.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Када Срби нису имали „Марш на Дрину“, могли су бар да се „посвађају“ као Италијани /видео/
Чињеница да је морао да ради у клубу са великим амбицијама и променљивим околностима сасвим сигурно није дозвољавала сјајном стручњаку да се потпуно посвети обавезама у репрезентацији.
После лошег резултата у квалификацијама за Олимпијске игре, у јавности су се чули повици да би селектор требало да буде професионалац у Кошаркашком савезу Србије, односно да му то буде једино запослење.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Кари Пешић припрема књигу, а за Спутњик каже: Кошарка је за нас – борба!
Како сазнаје Спутњик спорт, челници Кошаркашког савеза Србије су већ контактирали Светислава Пешића, 71-годишњег легендарног тренера који је репрезентацију Југославије довео до титула на првенствима Европе и света.
О дешавањима у српској кошарци недавно је за Спутњик спорт говорио некадашњи директор репрезентативних селекција Владимир Кузмановић, гостујући у емисији Миљанов корнер.
„Ово је патетично“ – бура у Америци јер новинар није добио одговор на питање
Када један позив промени све
Пешић је покушао да нас упозори, а сада преузима ствари у своје руке?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала