Бурно на политичкој сцени Бугарске: Састав владе се и даље не зна

© Wikipedia / Edal Anton LefterovЗграда Народне скупштине Бугарске у Софији
Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Лидер странке „Постоји такав народ“ Слави Трифонов изјавио је да повлачи кандидатуру економисте Николаја Васиљева на место премијера, а одлука је повезана са критикама са којима се суочио његов кандидат након што је објавио своју верзију састава владе.
Према речима Трифонова, одлучио је да одустане од кандидатуре Васиљева како не би наставио са моделом управе Бојка Борисова, модел који је постао главни непријатељ демократије.

„Одлучио сам да одустанем од кандидатуре тако достојног човека као што је Николај Васиљев зато што за мене нико не може бити важнији од проблема са којима се суочава наше друштво. Ми ћемо, као партија која је победила на изборима, ускоро предложити новог премијера са ревидираним саставом владе“, саопштио је Трифонов.

Подсетимо, Трифонов је дан након избора, још пре објављивања коначних резултата, објавио свој састав владе. Предлагано је да на њеном челу буде Николај Васиљев, бивши премијер који је био на челу три министарства још пре доласка на власт Бојка Борисова. Трифонов је предложио да министарске фотеље заузму, како је рекао, прави стручњаци са одличним образовањем. Низ стручњака и политичара били су незадовољни кандидатом за премијера и више пута су га оштро критиковали.
Подсетимо, у Бугарској су 11. јула одржани поновљени парламентарни избори на којима је победила нова странка „Постоји и такав народ“ Славе Трифонова. На другом месту нашла се раније владајућа странка ГЕРБ бившег премијера Бојка Борисова, а на трећем Бугарска социјалистичка странка.
Прочитајте још:
Бугарски политиколог: Влада под партијом „Има и оваквих људи“ се неће разликовати од владе Борисова
Како се Здравко Чолић „умешао“ у изборе у Бугарској /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала