ЕУ опоменула Хрватску

© Sputnik / Nikolai Sokolov Заставе Хрватске и ЕУ
Заставе Хрватске и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Хрватска је данас, у оквиру јулског пакета одлука о повредама права Европске уније, добила једну службену опомену због упућивања радника на јединствено тржиште и једно образложено мишљење због неисправног преношења делова директиве о истрошеном гориву и радиоактивном отпаду.
Хрватска, уз још две државе чланице, дужна је да у року од два месеца уклони недостатке које утврдила Комисија. У противном случај може ићи пред Суд ЕУ.
Директива прописује да државе чланице морају израдити и спровести националне програме за господарење свим истрошеним горивом и радиоактивним отпадом насталима на њиховом државном подручју до њиховог одлагања. Државе чланице, наводи се, биле су обвезне да директиву пренесу у своја национална законодавства до 23. августа 2015.
Службена опомена Хрватској је упућена због директиве о упућивању радника на јединствено тржиште.
Заставе Хрватске и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Хрватској од ЕУ 6,3 милијарде евра
Хрватска је у групи од 24 државе које су добиле службене опомене да поштују директиву о упућивању радника.
Циљ директиве о упућивању радника је ојачати практичну примену правила о упућивању радника решавањем питања повезаних с борбом против превара и заобилажења правила, приступом информацијама и административном сарадњом међу државама чланицама.
Комисија, наводи се, намерава да обезбеди да се постојећим правилима омогући наставак упућивања радника на јединственом тржишту без непотребних препрека за послодавце уз истовремено обезбеђивање права упућених радника.
Наведене државе чланице имају два месеца за предузимање одговарајућих мера, а у противном Комисија им може упутити образложена мишљења што је само корак до Суда ЕУ, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала