Драма у НБА финалу – кардинална судијска грешка није помогла Финиксу! /видео/

© AP Photo / Aaron GashЈанис Адетокумбо
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Кошаркаши Милвоки Бакса, предвођењни Јанисом Адетокумбом, победили су Финикс Сансе резултатом 109:103 и изједначили на 2-2 у великом финалу НБА лиге.
Бакси су уписали другу победу заредом на домаћем терену и притисак пренели на Сансе, који ће морати да прекину низ противника и поново одбране Аризону.
Шампион НБА лиге биће први који дође до четири победе, а пета утакмица је на програму у ноћи између суботе и недеље.
Милвоки је другу победу у серији извојевао после неизвесне завршнице, након веома напете утакмице која је могла да оде на обе стране.
Екипе су се често смењивале у вођству, али је предност пред улазак у завршницу имао Финикс, који је на страту последње четвртине дошао до +9.
Девин Букер је требало да буде искључен због шестог фаула на мање од четири минута до краја, али су судије „прогутале пиштаљку“ и тиме најбољег играча Санса оставиле у игри, а самим тим и његову екипу у „животу“.
Реакција јавности на одлуку судија да Букеру не досуди фаул била је изузетно оштра одмах након што се ситуација десила, а као да је мотивисала кошаркаше Милвокија да заиграју боље.
На нешто више од минут до краја Санси су имали напад за изједначење, лопта је била у рукама Ејтона, али је Адетокумбо долетео право ниоткуда и „залепио“ га за таблу.
Утакмица је решена када је Букер на 24 секунде до краја промашио тешко полгање, након чега је насрнуо на судије јер је мислио да је био фаулиран.
Баксе је до победе водио Крис Мидлтон са 40 поена, шест скокова и четири асистенције, а ништа мање бољи је био Јанис Адетокумбо са 26 поена, 14 скокова, осам асистенција и две блокаде.
Брук Лопез је имао 14 поена, док је Џру Холидеј додао 13, уз по седам ухваћених лопти и успешних додавања.
На другој страни екипу је вукао Девин Букер, који је меч завршио са 42 поена.
Џеј Краудер се истакао са 15 поена и осам скокова, док су по десет убацили Крис Пол и Кемрон Џонсон. Диандре Ејтон је имао шест поена, али и 17 скокова и пет асистенција.
Спутњик сазнаје: Србија мења правац – Пешић је већ контактиран
„Ово је патетично“ – бура у Америци јер новинар није добио одговор на питање
НБА покренуо нови програм – „играј као професионалац“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала