Нови милиони евра за наоружање Косова*: Под маском економског опоравка – војни дронови

© AP Photo / Visar KryeziuВојска тзв. Косова
Војска тзв. Косова - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Влада привремених приштинских институција доделила је тамошњем Министарству одбране 4.5 милиона евра за куповину дронова.
Министар финансија, рада и трансфера Хекуран Мурати рекао је да су ова средства издвојена из Програма економског опоравка.
„Износ од 4,5 милиона евра, додељена средства која се издвајају из Програма економског опоравка, категорије издатака, субвенција и трансфера, пренеће се Министарству одбране у категорији капиталних издатака у потпрограму косовских снага безбедности у пројекту наоружани системи на захтев Министарства одбране“, прецизирао је Мурати.
Осим набавке дронова, Косово* је, како су претходне недеље известили медији, потписало уговор са Турском о куповини 14 оклопних возила.
Раније су, како преноси портал КоССев, из америчке амбасаде у Приштини саопштили су, да је америчка војна команда у Европи донирала косовским безбедносним снагама модерну опрему вредну 190.000 долара.
Амерички војници пролазе испод застава Америке и Албаније на КиМ - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Косово је најскупља америчка инвестиција у свету
Портпаролка руског министарства иностраних послова Марија Захарова у среду је оптужила Немачку за снадбевање Косова оружјем. Она је указала на контрадикторне акције Немачке на Косову: док МИП те земље упозорава да се више стотина хиљада јединица лаког оружја налази у рукама приватних лица, немачки произвођачи оружја испоручују тамо велике партије наоружања.
Подсетила је и на то да је у медијима „процурило“ писмо произвођача наоружања „Хеклер и Кох“ и Федералног савета безбедности Немачке о плановима да се Косову испоручи још једна партија аутоматског оружја у вредности од преко пола милиона евра и констатовала да је у питању „још једна“ – што значи да ово није прва (испорука оружја).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала