Помама за најновијим ловцем Су-57 – поруџбине ће се мерити стотинама

© Sputnik / Андрей Катаев / Уђи у базу фотографијаЛовци пете генерације Су-57
Ловци пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Министарство одбране Русије ће од 2022. године добијати по 12 најновијих ловаца пете генерације Су-57 годишње, изјавио је генерални директор Уједињене авио-производне корпорације Јуриј Сљусар на састанку са руским председником Владимиром Путином.
„Главни догађај прошле године била је испорука првог серијског Су-57 у децембру. Ове године ћемо испоручити већ четири авиона. А онда је наш задатак да заједно достигнемо ниво од 12 летелица годишње. Потписали смо уговор са Министарством одбране за укупно 76 таквих летелица“, рекао је Сљусар.

Истовремено, он је шефу Русије рекао да ће се поруџбине руских ловаца Су-57 у будућности „мерити стотинама“.

„Надамо се да је то завршено – обзиром да је та летелица одабрана за платформу, главну летелицу за решавање широког круга задатака – поруџбине тих летелица мериће се стотинама“, изјавио је он за телевизију „Русија 24“.
Вишенаменски ловац Су-57  - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2021
Jединствена архитектура ловца Су-57 даје му карактеристике звери
Према његовим речима, ради се на новим верзијама тог авиона.
Су-57 (раније познат као ПАК ФА) је руска летелица пете генерације, предвиђена за уништавање свих врста ваздушних, копнених и надводних мета. Први лет је извео 2010. године. Су-57 карактерише висок степен маневарских способности, најновији систем радио-електронске опреме и слаба уочљивост („стелт“ технологија).
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала