Вучић о Дечанима: Имам податке

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да има податке из Дечана да су две особе у возилу новосадских таблица били у тој општини, али да нису били ни 500 метара близу изворишта воде.
Он је то рекао коментаришући најновије изјаве представника Приштине да су пре масовног тровања у Дечанима примећена „два сумњива Србина“.
„Дешавају се многе ствари. Чекамо и слушамо шта ће све да кажу“, рекао је Вучић и подсетио да се у региону за све сукобе и лоша дешавања криви Србија.
„Када све то чујете не можете да увежете како је некоме све то пало на памет. Па онда видите да пишу да Курти не жури са дијалогом јер чека промену власти у Београду. Када погледате све то јасно вам је шта се дешава и колико је тешка и незавидна политичка позиција Србије“, рекао је Вучић.
Он је казао и да је приметно да се сви у региону наоружавају, и поменуо да Албанија купује „барјактаре“, а да Турска и САД достављају значајна возила и опрему Косову.
Дечани - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Упозорење: Албанци окривљују Србе за тровање водом — тако је почело и 17. марта
„То нам није претња али указује да је потребно да имамо високу дозу обазривости и прецизно делујемо у будућности“, рекао је Вучић.
Он је додао да је јутрос у генералштабу анализирана ситуација у земљи и региону и истакао да није у потпуности задовољан иако је снага Војске неупоредиво боља него пре 10 година.
Војска тзв. Косова - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Нови милиони евра за наоружање Косова*: Под маском економског опоравка – војни дронови
„Увек ћу да се борим за више и захтевам спремност, али имамо довољну силу да узвратимо на било каквог агресора. Није лака позиција“, рекао је Вучић.
Говорећи о изградњи здравствених центара у Грачаници и Косовској Митровици, Вучић је казао да је за Грачаницу пројекат завршен пре недељу дана, а да се чека завршетак пројекта за Косовску Митровицу.
Како је истакао, њихова изградња биће значајна не само за та два места већ и за све Србе који живе на северу Косова, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала