Захарова о уставу Украјине: Тотална правна дегенерација

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова пожелела је да устав Украјине не доживи судбину „Декларације" Хуљаипољске републике.
Хуљаипољска република је анархична држава Нестора Махноа, украјинског анархистичког револуционара, који се борио и против Беле и против Црвене армије током грађанског рата (1919-1921). У декларацији из 1919. године описани су принципи друштва у коме је владало безвлашће и које није могло да се одржи. Лидери покрета су већ 1921. године емигрирали.

„Чак и ако сами Украјинци, говорећи о правном режиму у својој земљи, више користе речи жаљења него поноса, желела бих још једном да пожелим подмлађеном уставу издржљивост и снагу, пошто већ поседује младост и мудрост", написала је Захарова на свом Твитер каналу, поводом 25. година од усвајања устава Украјине.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Путин објаснио зашто је написао чланак о Украјини: Активно се ради на пројекту „анти-Русија“
Она је подсетила и на ситуацију у Украјини и закључила да „празник није прошао онако како је планирано".

„Тотална правна дегенерација, хуманитарна катастрофа на истоку државе, помама неонацистичког расположења, искуство државних преврата – све то није било предвиђено Уставом Украјине. Међутим, тако се десило", подсетила је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

Поред тога, Захарова је истакла, да је Основни закон Украјине више пута ревидиран због потреба „владајућих бригада, како је и својствено класичној анархији или слабој демократији".
Притом, она је подвукла да украјински конституционалисти заборављају на међународне обавезе - „на пример да поштују комплекс мера из Минска који је потврђен одлуком Савета безбедности Уједињених нација".
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала