„Беретини пропустио прилику да промени ток своје каријере“

© AP Photo / Alberto PezzaliМатео Беретини
Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Пратите нас
Тони Надал, стриц и некадашњи тренер Рафаела Надала, осврнуо се на финале Вимблдона између Новака Ђоковића и Матеа Беретинија, наводећи да Италијан мора бити свестан да је пропустио велику прилику.
Новак Ђоковић је у недељу у Лондону подигао свој 20. Гренд слем трофеј чиме се изједначио са рекордерима у овој области, Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.
Двадесетпетогодишњи Италијан иако је приказао сјајну игру током трајања Вимблдона, осим првог сета против Ђоковића који је добио у тај-брејку није имао никакве шансе у финалу, те је након меча изјавио да Србин пише историју белог спорта.
Новак Ђоковић и Матео Беретини у загрљају - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
„Рекао ми је: 'Браво, Матео“ – Италијан открио леп гест Ђоковића са Вемблија
„Невероватан је осећај, не могу да поднесем све то сада... Новак је био бољи од мене, велики је шампион. Браво, Новаче! Он пише историју овог спорта и заслужује све честитке“, рекао је Беретини.
Ово је уједно било и прво Гренд слем финале осмопласираног тенисера на АТП листи, те је Тони Надал искористио прилику да упореди Беретинија са својим братанцем, наводећи да је Италијан пропустио велику шансу да заувек промени ток своје каријере.
„Сати који претходе првом Гренд слем финалу веома су компликовани. Сећам се максималне напетости коју смо доживели када је Рафаел играо први Ролан Гарос који је освојио, када је имао само 19 година. Моја прва мисао када је мој нећак освојио последњи поен против Маријана Пуерта тог петог јуна 2005. година био је: Какво олакшање! Матео Беретини је знао да би освајање Вимблдона могли да промени његову тениску каријеру. Подизање великог трофеја је највећи циљ сваког тенисера. И, иако ће млади Итаијан сигурно имати нове шансе да то постигне, мора бити свестан да је пропустио прилику“, рекао је Тони Надал.
Стручњаци за Спутњик: Ђоковић је ГОАТ
Легенде се поклониле Ђоковићу
„Новак има много новца и све те спонзоре, то што ради довољно говори о њему“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала