„Фудбал нам је мртав – Партизан може само да плаче, Звезда је шампион“

© Sputnik / Лола ЂорђевићХаос на дербију ФК Црвена звезда и ФК Партизан
Хаос на дербију ФК Црвена звезда и ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Пратите нас
Ни два месеца нису прошла, а већ стартује нова сезона Суперлиге Србије у којој Црвена звезда јури пету шампионску титулу у низу, док ће Партизан учинити све да стане на пут црвено-белој доминацији. Из прикрајка вребају Војводина, Чукарички, Раднички Ниш.
Ипак, јасно је да је Звезда која у петак од 20 часова дочекује Војводину у дербију 1. кола, поново фаворит, с обзиром на то да је шампионски тим појачан штопером из Бундеслиге Александром Драговићем, на Маракану се вратио и Ненад Крстичић из грчког АЕК, док је напад појачао Лоис Диони који је стигао из француског Анжеа, а клуб је напустио Дијего Фалћинели.
И некадашњи тренер црвено-белих Милорад Косановић је у разговору за Спутњик спорт поручио да ће тешко Партизан и(ли) било ко други скинути Звезду с трона.
„Фудбал код нас је мртав. Тешко је причати о фудбалу... Партизан се нада, је може, зашто би се Партизан надао, зашто се не би надали Војводина или Чукарички? Мислим, знамо зашто не би, зато што немају никакву подршку, немају никакве шансе да оду горе. Тако да, биће првенство као и прошле године и годину пре тога, као последњих 10 година“, сматра Миша Косановић.
© Фото : Скриншот / Јутјуб Српски тренер Милорад Косановић
Српски тренер Милорад Косановић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Српски тренер Милорад Косановић
Претходних дана тренер Партизана Александар Станојевић, је на дружењу с новинарима у СЦ Телеоптик поручио да су црно-бели у озбиљном проблему, с обзиром на то да је њихов главни ривал у претходне четири сезоне изгубио практично свега четири меча, па је освајање титуле у Србији практично немогућа мисија.
И слаже се са таквом констатацијом Милорад Косановић, али додаје да је у прошлости била обрнута ситуација, тачније да су политичка дешавања у земљи ишла на црно-белу воденицу, када су се титуле у континуитету славиле у Хумској.
„Докле год остане овакво стање у држави, биће Звезда прва. Не знам шта би требало да се догоди, или какав бизнис потез мора да буде да не буде Звезда прва, већ да буде Партизан. Тачно је ово што је рекао Станојевић, али је заборавио да су и они то радили када је Мирко Марјановић био председник владе. Они су то заборавили. Они су одједном испали велики шампиони и велики директори, легенде за цео живот, а уствари су све намештали. Тако да сада добијају контру. Тако да, не треба да плачу, него да ћуте и да раде ако им се ради. Али, зато ја не бих да више причамо о фудбалу јер ту не видим фудбал уопште“, истиче Косановић.
Човек који је последњи тренерски ангажман имао 2020. године када је био тренер Радничког из Ниша, истиче да је циркус све оно што се догађа у српском фудбалу, који је тренутно без председника Фудбалског савеза Србије. Лига је прошле сезоне бројала 20 клубова, па је сада попут „хармоника“ скупљена на 16.
„Где нам је председник Савеза? Ко нам је председника Савеза? Како можемо да немамо председника? Првог су оптужили да је хтео да убије председника државе, а он сад седи негде и нико не зна где је, нико не зта шта му се дешава. Па смо имали другог, што је ушао у фудбал захваљујући томе што је кум са Дејаном Станковићем, па је он постао председник, па су и њега сменили. Онда смо поставили за председник легенду бившу, не знам само по чему је легенда и заслужује да обавља функцију председника. Какве он има везе са руковођењем фудбалским савезом или клубом. Не знам ни како се човек зове (прим. аут. Ненад Бјековић). Мислим све то нам се дешава и ми хоћемо да причамо о Суперлиги и озбиљном фудбалу. Будимо озбиљни“, каже Косановић.
Једна од позитивних промена у напаћеној и деградираној Суперлиги којом последње четири године суверено господари Звезда, требало би да буде ВАР. Наиме, уведена је видео-технологија која ће бити коришћена на свим стадионима широм Србије.
Ту врсту иновације поздравља наш саговорник, али му не улива поверење...
„ВАР је одлична ствар, само када би било како треба, али бојим се да ће бити као у Енглеској што је било. Имаш ВАР, није пенал, они кажу пенал је и ти онда досудиш пенал“, каже Милорад Косановић.
За крај је Косановић и о судару Звезде и Војводине на Маракани поручио.
„ Што се тиче утакмице, Звезда је дупло боља и јасно је да Војводина нема шта да тражи. Ђорђевић је Звездин кадар, он је ту уместо Лалатовића дошао гађано јер Војводина има одличан подмладак и има најбољу кадетску селекцију у земљи. Он је дошао циљано да се полако та деца пребацују у Београд и да се продају. Мени је мука да причамо о нашем фудбалу јер ми немамо тренере, не правимо их више, немамо ни спортске раднике, већ школујемо партијске кадрове, машин браваре и столаре за тренере. Излазе из којекаквих клубова, не знаш ни ко су ти клубови.
Било како било, Суперлига стартује у петак, каква је таква је, наша је, другу немамо, па ко хоће нека гледа, ко неће нека једноставно не иде на стадион или нека промени канал.
Суперлига, прво коло:
петак
Чукарички - Вождовац 17.55
Црвена звезда - Војводина 20.00
субота
ТСЦ - Нови Пазар 18.55
Пролетер - Партизан 21.00
недеља
Спартак - Раднички Ниш 18.55
Младост - Раднички Крагујевац 21.00
понедељак
Радник - Металац 18.55
Напредак - Колубара 21.00
„Земљотрес“ у српском фудбалу – Звезда и Партизан се обратили заједничким саопштењем!
Дел Пјеро за Спутњик – како је настао мит о господину и Старој дами /видео/
Србин са „крова“ Европе за Спутњик: Да ми је неко рекао...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала