Кинески гигант претекао америчког на тржишту мобилних телефона

CC0 / Pixabay / Кинески технолошки напредак
Кинески технолошки напредак - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Пратите нас
Кинеска корпорација „Шаоми“ постала је други највећи светски произвођач паметних телефона, престигавши америчког ривала „Епл“ за три одсто у глобалним испорукама.
„Шаоми“ је у другом кварталу 2021. године остварио удео од 17 одсто у глобалним испорукама паметних телефона, иза Самсунга са 19, открива извештај истраживачке агенције „Каналис“. „Епл“ је био трећи са 14 одсто удела на тржишту.
„'Шаоми' брзо развија инострано пословање“, изјавио је у саопштењу за медије директор „Каналис истраживања“ Бен Стентон, додајући да су испоруке „Шаомија“ порасле за 300 одсто у Латинској Америци и 50 одсто у западној Европи у поређењу са прошлом годином.
Извештај је повећао акције кинеске компаније за 4,1 одсто у трговању. Успех „Шаомија“ потиче из недавног пораста испорука паметних телефона од 83 одсто, у поређењу са повећањем од 15 одсто за „Самсунг“ и само 1 проценат за „Епл“.
Продавница бренда Шаоми - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Победа кинеског гиганта: Пентагон повлачи одлуку
У свом пробијању на тржиште премиум паметних телефона, корпорација која производи све од уређаја за чишћење робота до електронских посуда за чај, до сада је лансирала два водећа паметна телефона, а њен „Ми 11 ултра“ поседује један од највећих сензора камере икада инсталираних у паметни телефон. Међутим, просечна продајна цена „Шаоми“ паметних телефона остаје ниска у поређењу са „Самсунгом“ и „Еплом“, што их чини све атрактивнијим за потрошаче.
„У поређењу са 'Самсунгом' и 'Еплом', 'Шаомијева' просечна продајна цена је око 40, односно 75 одсто јефтинија. Дакле, главни приоритет за 'Шаоми' ове године је раст продаје његових врхунских уређаја, као што је 'Ми 11 ултра'. Али то ће бити тешка битка “, закључује се у извештају.
Поред паметних телефона, „Шаоми“ тестира и друга тржишта. Раније ове године компанија се фокусирала на покретање посла са електричним аутомобилима и открила план да уложи око 10 милијарди долара у ту технологију током наредне деценије, преноси РТ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала