Кривичне пријаве због рушења зграде на Врачару

© Sputnik / Лола ЂорђевићУрушава се зграда на Врачару
Урушава се зграда на Врачару - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Пратите нас
Против одговорних за рушење зграде на Врачару биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку, саопштило је Прво основно тужилаштво у Београду.
Поводом урушавања дела зграде у Видовданској улици на Врачару данас су по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду Грађевинска инспекција и полиција извршили увиђај и саслушали одговорна лица - извођача радова на градилишту, као и инвеститоре објекта, који су физичка лица.
Против одговорних лица биће поднета кривична пријава у редовном поступку, наводи тужилаштво и напомиње да не постоје разлози због којих би тражило од суда да им се одреди притвор.
Урушила се зграда на Врачару - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Драматичан снимак из Београда: Тренутак када се срушила зграда на Врачару /видео/
У тужилаштву за Танјуг кажу да из до сада прикупљених доказа произлази основана сумња да је извршено кривично дело тешко дело против опште безбедности.
Такође, након увиђаја и изјава и прегледа документације, произилази да темељна јама није била прописно и довољно обезбеђена, односно да је била обезбеђена супротно прописима и пројекту који је одобрен, услед чега је највероватније дошло до пуцања шипова и обрушавања.
Надлежна инспекција је по хитном поступку наложила санацију темељне јаме како би се обезбедило градилиште и спречило даље урушавање, саопштило је тужилаштво.
Станар урушене зграде на Врачару - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Драма на Врачару: Власници пред рупом у коју се обрушио њихов стан /фото/
Тужилаштво појашњава да су сви одговорни за овај догађај , односно кривично дели, држављани Србије и имају уредно пребивалиште, као и да су сви докази су обезбеђени.
Поред тога указује да управо извођач радова мора санирати темељну јаму по хитном поступку и то што пре због најаве кише и пљускова у наредном периоду.
Поред тога што градилиште мора брзо да се обезбеди и санира да не буде још тежих последица, потребно је одмах преговарати око накнаде штете са оштећенима, нагласило је тужилаштво.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала