Лончар: Невакцинисани да плаћају лечење - логичан захтев

© REUTERS / MARKO DJURICAКовид одељење Клиничко-болничког центра у Нишу
Ковид одељење Клиничко-болничког центра у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Пратите нас
Сасвим је логичан захтев лекара да невакцинисани грађани сами плаћају део трошкова лечења од корона вируса, јер има довољно вакцина, а могу и да бирају коју ће, изјавио је данас министар здравља др Златибор Лончар.
Он је рекао да такав захтев не би имао смисла да држава није обезбедила довољно цепива за све грађане, и указао да грађани не размишљају о трошковима лечења јер знају да то држава плаћа.
"Здравствени радници са разлогом то кажу да би подигли свест људи, имате оне који не верују ни у корону, ни у вакцину, а кад се разболе знају да ће држава све да плати. Да сте се вакцинисали, највероватније не бисте били у болници. Овако, нити се придржавају мера, нити су се вакцинисали па су дошли у болницу и очекују да све држава покрије", каже Лончар.
Он је изнео и податак да је у Србији тренутно изоловано осам случајева делта соја, али упозорава да их сигурно има више, па се одуговлачењем вакцинације само још више отвара простор вирусу да мутира.
Председник Србије Александар Вучић на отварању Здравствене станице Борча - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Вучић: Мораћемо и трећу дозу вакцине
"Пандемија у целом свету не може да се реши док нема довољно вакцинисаних, и сигурно се неће решити док не буде 70, 80 одсто глобално имунизованих. Да ли је боље да се сви вакцинишемо на време и вратимо се нормалном животу, а не да се питамо где треба да носимо маску. Без вакцинације то не можемо и све остало је празна прича”, објаснио је министар.
Министар је изнео податке да је повећан број људи на првим прегледима, као и на пријемима за болницу, те да је једина ствар која то може да спречи - вакцинација, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала