Случај „застава“: Додик подноси тужбе и кривичне пријаве против судија Уставног суда БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад  Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће поднету тужбу против судија Уставног суда БиХ, који, како је истакао, стално доказује да је политички орган и да ради неуставно.
„Покренуо сам питање заставе, само да би се видело да тај уставни суд не одлучује по Уставу, него одлучује по неким својим критеријумима. Нигде нема доказа да је Председништво БиХ, за шта је било надлежно, потврдило одлуку о Закону о застави и њима то није било довољно, што је законски и уставни основ да Председништво усвоји закон о застави, а они су сматрали да то није потребно“, рекао је Додик, преноси РТРС.
Он је нагласио да је „неподношљиво на тај начин односити се према самом уставу, који треба да бране“.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2020
Додик: Уставни суд БиХ је криминална организација
Додик је поручио да ће као члан Председништва БиХ поднети за сваког од тих судија кривичну пријаву за кршење Устава и злоупотребу положаја и овлашћења, и за стране и домаће судије.
„За домаће, овде, а стране, видећемо, у земљама из којих долазе“, рекао је Додик.
Он је истакао да „ово нема никаквог смисла“ и да је све ово „лакрдија у БиХ“.
„Законски услов је да Закон о застави буде усвојен у парламенту и да га потврди Председништво Бих које то никада није урадило и они кажу да је то у реду“, закључио је Додик.
Уставни суд БиХ утврдио је да је Закон о изменама и допунама Закона о застави БиХ, који је својом апелацијом оспорио српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, у сагласности са Уставом БиХ, сазнаје Срна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала