Пентагон у тешкој ситуацији због руског хиперсоничног оружја - објавио амерички лист

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаТестирање руске хиперсоничне ракете "Циркон"
Тестирање руске хиперсоничне ракете Циркон - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе суочавају се са озбиљним потешкоћама док покушавају да сустигну Русију и Кину у развоју хиперсоничног оружја, преноси амерички портал „Нешенал интерест“.
Аутор чланка Марк Епископос истиче да амерички аналитичари и даље немају усаглашено мишљење по питању значаја хиперсоничног оружја за војни потенцијал земље. Експерт се позива на извештај истраживачке службе америчког Конгреса у коме се наводи да је Вашингтон последњих година повећао финансирање програма за развој те врсте оружја.
Вашингтон, америчке заставе - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Каква се опасност крије иза новог слогана Беле куће: Америка се вратила
Како се истиче, један од разлога је повећани потенцијал Русије и Кине. Притом, док Москва и Пекинг рачунају на хиперсоничне системе с фокусом на нуклеарно оружје, Вашингтон их углавном развија за тактичку примену. То захтева већу прецизност и сама по себи је сложенија, наводи се у извештају.
Заменик министра одбране САД за истраживање и развој Мајкл Грифин оштро је говорио о потенцијалним проблемима у актуелној ситуацији.

„Сједињене Америчке Државе не поседују системе који би могли да изложе Кину и Русију опасности у потребној мери, а ми немамо заштиту од њихових система“, рекао је заменик током обраћања у Конгресу.

Застава СССР - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Почетак краја империје: Америка се распада као некад СССР /видео/
Због нејасноћа у задацима Пентагон се суочио са проблемима приликом стварања хиперсоничног оружја, који су првенствено повезани са финансијама. Многи експерти позивају да се ти системи укључе у споразум о контроли наоружања или да се склопе нови договори како би се смањила или потпуно забранила тестирања тих система.
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала