Аргентина: После „Спутњика Ве“ стиче се дугорочни имунитет

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцином "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Више од 90 одсто вакцинисаних „Спутњик Ве“ (Sputnik V) вакцином у Аргентини стећи ће дугорочни имунитет, показала су истраживања спроведена у тој земљи.

„Нови подаци аргентинског Националног научно-техничког савета за испитивања показују да после вакцинације ‘Спутњиком ве’ долази до формирања тзв. Т-ћелијског (лимфоцитног) имунитета у више од 90 одсто случајева што потврђује дугорочност заштите од ковида“, наводи се на Телеграм каналу „Спутњника Ве“.

Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ , коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Русија: Вакцина „Спутњик Ве“ је безбедна и по трудноћу и по репродукцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала