Део српске опозиције писао Бриселу, најавили могућност напуштања дијалога

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЕвропски парламент, Стразбур
Европски парламент, Стразбур - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Део опозиционих странака Србије упутио је писмо европским посредницима у међустраначком дијалогу у коме су изразили незадовољство именовањима нових чланова управних одбора РТС-а и РТВ-а од стране Савета РЕМ-а и најавили могућност напуштања дијалога услед, како су навели, нових околности.
Писмо су упутили лидери Странке слободе и правде Драган Ђилас, ДС-а Зоран Лутовац, Не давимо Београд Добрица Веселиновић, Заједно за Србију Небојша Зеленовић, Покрета слободних грађана Павле Грбовић и Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.
Лидер тих странака оцењују да нереаговање на та именовања представља ударац кредибилитету међустраначког дијалога у коме су готово једногласно, уз изузетке водећих странака власти, како наглашавају, учесници говорили о потреби да се постигне разумевање и компромис по питањима РТС-а, РТВ-а и РЕМ-а и истакнут проблем у овим институцијама, очекујући да наставак процеса води компромису.
Међустраначки дијалог - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Међустраначки дијалог: Крај друге рунде, предлог закључака па нова рунда у септембру
Представници дела опозиције указују да је за новог члана УО РТС-а именован Миливоје Павловић, који је два пута био министар информисања и задужен за медије између 1991. И 1994. године у „најмрачнијем периоду Милошевићеве Србије“, затим Бранислав Кланшчек бивши члан Доста је било који је, како наводе, фотографисан на састанцима СНС и константно је присутан у „режимским медијима“.
Негодовали су и због именовања Александра Чупића за новог члана УО РТВ-а. За њега тврде да поседује мрежу портала и медија који су, како наводе, искључиво финансирани новцем пореских обвезника, те да је реч о човеку који је познат по говору мржње и који таргетира Маринику Тепић.
Лидери странака поручују да ће поштујући договор послати предлоге за међустраначки дијалог, али и истичу да задржавају право да у недељама које долазе напусте процес дијалога услед нових околности, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала