Европа „нападнута“ — с неба: Очекују ли се поплаве у Србији?

© AP Photo / Michael ProbstПоплаве у Немачкој
Поплаве у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Незапамћене поплаве погодиле су поједине делове Западне Европе. Са друге стране, РХМЗ данима упозорава на јаке пљускове у Србији. Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије предузео је мере опрезности.
"У складу са упозорењем РХМЗ-а, Сектор за ванредне ситуације упутио је упозорење свим својим организационим јединцама да у својим локалним штабовима за ванредне ситуације предузму мере појачаног степена опрезности и спремности надлежних комуналних служби и осталих субјеката који су оспособљени за реаговање у ванредним ситуацијама, а у циљу спремности за евентуално суочавање са ризиком и последицама које са собом могу донети", кажу за Б92 из Сектора за ванредне ситуације.
Поплаве у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Апокалиптичне сцене у Европи: Поплаве однеле 150 живота /видео, фото/
Како даље наводе, оно што се тренутно предузима, а тиче се реаговања, припадници Специјалистичких тимова биће стављени у приправност, уколико буде таквих најава од РХМЗ-а, како би се брзина реаговања смањила и адекватно реаговало.
Наглашавају да грађани треба да прате сва обавештења и савете званичних институција и надлежних органа и локалних штабова за ванредне ситуације.
"Сектор за ванредне ситуације сачинио је Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама који је бесплатно доступан на сајту Сектора за ванредне ситуације где је јасно дефинисано и описано понашање и реаговање грађана на елементарну непогоду, у овом случају и на поплаве", додају.
Упитани да ли се поплаве, након што су погодило Европу, очекују и код нас, одговарају:
"За сада пратимо најаве РХМЗ-а и у сталном смо контакту са "Србијаводама", такође пратимо ситуацију и у окружењу, те ћемо у складу са тим деловати и реаговати".
Наглашавају да грађани треба да прате сва обавештења и савете званичних институција и надлежних органа и локалних штабова за ванредне ситуације.
Поплава у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Хаотичне сцене у Немачкој: Вода носи све пред собом, најмање 58 мртвих /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала