Митрополија се огласила о Темељном уговору и разговорима са Владом Црне Горе

© Фото : Спутњику уступила Митрополија црногорско-приморскаМитрополит црногорско-приморски Јоаникије и митрополита кемеровски и прокопијевски Аристарх
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије и митрополита кемеровски и прокопијевски Аристарх - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Дијалог Српске православне цркве и државе Црне Горе иде ка позитивном и очекиваном исходу, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.
Саопштење Митрополије преносимо у целости:
„Дана 16. јула 2021. године у Подгорици одржан је редовни састанак Правног савјета Митрополије црногорско-приморске коме су присуствовали чланови Савјета, као и митрополит црногорско-приморски Јоаникије и епископи захумско-херцеговачки Димитрије и новоизабрани епископ будимљанско-никшићки Методије.
На састанку су разматрана текућа правна питања укључујући и питање Темељног уговора између Српске Православне Цркве и државе Црне Горе о коме се води дијалог међу уговорним странама са циљем да исти што прије буде усаглашен и потписан.
Све медијске спекулације и манипулације којих је било и има напретек могу само нанијети штету поменутом дијалогу између Цркве и државе који, по мишљењу Правног савјета, иде ка позитивном и очекиваном исходу“, саопштено је из Митрополије.
И адвокат Велибор Марковић, независни члан експертског тима Митрополије, потврдио је на Фејсбуку да дијалог око Темељног уговора „иде ка позитивном исходу и да ће све одредбе бити усаглашене“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала