Нуркић хтео да вакцинише целу БиХ, али му амерички закон то није дозволио: „Људски род је омануо“

© AFP 2023 / STEPH CHAMBERSЈусуф Нуркић
Јусуф Нуркић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Босанскохерцеговачки кошаркаш Јусуф Нуркић открио је да је покушао да од Сједињених Америчких Држава откупи вакцине против ковида-19, али да му то није дозвољено.
Центра Портланд Трејлблејзерса је жестоко погодио вирус корона, с обзиром да је услед пандемије изгубио неколико чланова породице.
Корона је направила велики проблем у Босни и Херцеговини, па је Нуркић, који годинама живи и ради у Америци, желео да помогне.
„(У Америци) имају донације, али недовољно да би се сви вакцинисали. Покушао сам да купим (вакцине) за целу земљу. Смислио сам како да то финансирам, све сам испланирао... Али, и даље нисмо могли да то спроведемо у дело“, рекао је Нуркић, а пренео „ЕСПН“.
Двадесетшестогодишњак из Тузле је објаснио зашто није успео да купи вакцине за, како је навео, целу БиХ.
„И да пронађемо довољно вакцина, закон Сједињених Америчких Држава каже да све док сви Американци нису вакцинисани, они вакцине не смеју да продају. Тако да не знам шта више могу да урадим. Стварно сам покушао све“.
Он је истакао проблем са тиме колики проценат становништва у Америци није вакцинисан.
„Све те земље пате, а онда имате САД, очигледно 'број 1' у свету, које имају вакцине, али људи не желе да се вакцинишу. Осећам се као да је људски род омануо, јер мислим да би све те земље требало да добију барем један део вакцина, зар не?“, запитао се Јусуф.
Јусуф Нуркић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
„Ловац на нацисте“ реаговао због Нуркића и Павелићеве џамије: „Ако је хтео да подржи усташе...“
У тексту поменутог портала се наводи да је Нуркић прошле године, пре уласка у тадашњи „мехур“ плеј-офа НБА лиге, сазнао да му је бака оболела од короне.
„После 17 дана борбе је преживела ковид, а онда је 19. дана добила срчани удар. Нисам могао да верујем“, присетио се Нуркић, који је то сазнао на путу ка утакмици.
„Тада сам пожелео да могу да одем на авион и појавим се на сахрани. Искрено, да могу да се вратим му прошлост, то бих и урадио. Тешко је када сте толико далеко...“.
Дивац је морао да ради са незналицом, навијачи га моле да не повуче нови погубан потез
„Луди Србин“ признао: Тако је, „крао“ сам од Жељка и Дуде /видео/
Син Партизанове легенде тражи пут до Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала