Појавио се нови доказ да је Новак успешнији од Федерера и Надала

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
У свету тениса не престаје се са дебатом ко је највећи играч у историји тог спорта, али појавио се још један доказ који недвосмислено указује да је Новак Ђоковић испред Роџера Федерера и Рафаела Надала.
Наиме, након што је први тенисер света и Србије Новак Ђоковић освојио Вимблдон, стигавши до 20. Гренд слем трофеја, колико имају и његови највећи ривали - Рафаел Надал и Роџер Федерер, још више је почело да се прича да ли је Ноле највећи...
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
„Имаш супер храну, а не користиш зачине“: Герић за Спутњик о менталној припреми и Ђоковићевом инату
Чињеница је да има најбољи однос победа и пораза у троуглу са Шпанцем и Швајцарцем, као и да гледајући Мастерс титуле и Гренд слемове, има идентичан број као Надал, док Федерер каска са првим поменутим, сада је испливао на површину један битан сегмент који каже да је Србин најуспешнији.
Новак Ђоковић је једини од поменуте „велике тројке“ чији проценат победа на свим подлогама износи преко 80 одсто. Тиме не могу да се похвале ни Рафа Надал ни Роџер Федерер.
Такође, Србин је једини који је најмање девет пута стигао до полуфинала сваког од четири Гренд слем турнира - Аустралијан опен (9), Ролан Гарос (10), Вимблдон (10), УС Опен (11).
Новак Ђоковић на бетону има проценат успешности 84,3 одсто, победио је 613 пута, док је поражен у 114 наврата. Федерер га прати са 83,5 одсто, док је Надал на „мршавих“ 77, 9 одсто.
На шљаци је Надал неприкосновен, што је јасно ко „краљ шљаке“ има проценат победа на високих 91,5 одсто, Федерер је на 76,1 одсто, док је Новак Ђоковић на више него солидних 80,5 процената успешности.
Тријумфовао је 243 пута, док је у 59 наврата погнуте главе напуштао терен.
И на ред наравно стиже трава, чињеница да је Ђоковић недавно освојио Вимблдон, победивши Италијана Беретинија са 3:1 у сетовима, омогућила је првом рекету света да има проценат успешности округло 85 одсто.
Ноле је 102 пута победио на трави, изгубио је 18. Нешто бољи проценат односа победа и пораза на трави има Роџер Феререр, што не чуди, с обзиром на то да је Швајцарац рекордних осам пута освајао најпрестижнији тениски турнир на трави - Вимблдон.
Роџер је на 86,9 одсто успешности. Побеђивао је 192 пута, губио 29, док је Надал ту на последњем месту са 78 одсто успешности.
Шпанац је победио 71 пут, а губио је 20 пута.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Ђоковић иде на Олимпијске игре: Пакујем се за Токио!
Оно што је битно јесте да је Новак Ђоковић потврдио учешће на Олимпијским играма у Токију, док тамо неће бити Надала и Федерера.
Шпанац има злато на Играма, док Србину управо поменута медаља недостаје да испише историју златним словима и да постане највећи у историји белог спорта.
Крајиновић „нокаутирао“ Циципаса!
Чувене даме најавиле Федереров крај
„Питала је за тебе чим се пробудила“ – Ђоковић дивним потезом одушевио баку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала