„Видимо се“: Откривена прва „мета“ најновијег руског ловца

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаБритански разарач у Црном мору
Британски разарач у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Прва „мета“ новог руског авиона, који ће руска одбрамбена корпорација „Ростех“ представити 20. јула на међународном авио-космичком салону МАКС-2021, је страни борбени брод који подсећа на британски разарач „Дефендер“ („тип 45“).
На званичној страници „Ростеха“ на Фејсбуку објављена је фотографија на којој је приказан део трупа руског ловца док лети изнад мора. Испод трупа је инсталирана оптичко-радарска станица нове врсте на чијој се површини види одраз војног брода који личи на британске разараче „тип 45“.
„Видимо се“, написано је на фотографији.
Извор из одбрамбено-индустријског комплекса потврдио је Спутњику да је на слици очигледно видљив „оптичко-електронски нишан који је уграђен у авион“. Према његовим речима, таква опрема се користи „за навођење авијационих средстава за уништавање“ како би извели удар на копнене и поморске мете.
Авиони Су-25БМ изнад Москве током генералне пробе за Параду победе поводом 76. годишњице победе у Другом светском рату - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Руска компанија објавила фотографију најновијег војног авиона
Према наводима другог извора из одбрамбеног комплекса, „Ростех“ прави први у Русији лаки вишенаменски ловац пете генерације с једним мотором. Нови авион са смањеном видљивошћу за радаре и супер маневарске способности требало би да има узлетну масу највише 18 тона, а максимална брзина авиона ће бити већа од два маха.
Прочитајте још:
Руска фабрика прави авионску ракету „два у један“: Пробија бункере, ни укопавање не помаже
Амерички медији: Руска „Бушилица“ – ново супер оружје против непријатеља у покрету
Обала реке Москве испод зидина Кремља - Sputnik Србија
Русија
4 Април, 21:00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала