Црни биланс поплава у Европи: Више од 180 жртава

© REUTERS / Wolfgang RattayЈаке поплаве у Немачкој
Јаке поплаве у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Југ Немачке погодиле су поплаве у којима је само данас најмање једна особа изгубила живот, док се процењује да су у Европи поплаве однеле више од 180 људских живота.
Баварска која се граничи да са Аустријом последња је немачка покрајина која се нашла на удару кишног таласа који је изазвао деватсирајуће поплаве.
До данас је у Немачкој евидентирано 156 жртава ове природне катастрофе, најтеже у последњих шест деценија, а укупан број жртава у Европи до сада се процењује на 183, преноси Ројтерс.
Највише жртава у Немачкој је пријављено у окугу Арвајлер јужно од Келна, око 110, али надлежни страхују да ће се праве размере ове катастрофе сагледати тек након повлачења воде.
Поплаве у Аустрији - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
И Аустрија под водом: Нека места потопљена, прете одрони /видео/
Немачка влада је одмах одвојила 300 милиона евра за хитну помоћ угроженим подручјима и милијарду евра за поправку оштећених кућа, улица и мостова, потврдио је министар финансија Немачке Олаф Шулц у интервјуу за недељник Билд ам Зонтаг.
Поред тога, разматра се помоћ у износу од по 10.000 евра свим малим предузећима која су се нашла на удару поплава и пандемије корона вируса, а најављена је и посета канцеларке Ангеле Меркел угроженим подручјима, пренео је АП.
На удару поплава изазваних рекордним падавинама нашле су се и Аустрија, Холандија и Белгија.
Научници одавно упозоравају да ће климатске промене проузроковати обилне падавине.
Непогоде широм Србије: Потоци воде у Крушевцу, на Голији покренута клизишта, поплаве у Шапцу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала