Дошао је и тај дан – крај црно-беле патње дуге преко четири године

© Фото : Скриншот / ТВ Арена Спорт ЈутјубФудбалери ФК Партизан
Фудбалери ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Дошао је и тај дан! Партизан је захваљујући рутинској победи над Пролетером у Новом Саду (4:0) и киксу Црвене звезде која је ремизирала с Војводином (0:0), засео на чело табеле Суперлиге. И ништа ту не би било чудно, да се црно-бело чудо није догодило после 1.519 дана.
Звезда пуне четири године доминира српским фудбалом, нанизала је исто толико титула, а Партизан од те силне доминације није успео, бар и на кратко да се попне на трон.
Све до тог, 17. јула 2021. године када је демолиран у Новом Саду Пролетер са убедљивих 4:0.
Блистао је повратник међу црно-беле Рикардо Гомеш, погодио је и Милош Јојић из слободног ударца, а у стрелце се уписао и Слободан Урошевић.
ВАР Србија - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Не дај Боже да се Срби око историјске ВАР одлуке сложе /видео/
Био је то наговештај да се нешто мења. Чињеница је да свакој серији дође крај, исто тако је и чињеница да је ово тек прво коло Суперлиге и да апсолутно ништа не мора да значи то што се Звезда саплела, и што је то искористила чета Александра Станојевића.
Али, као што је данас широм Србије пљуштала киша и што је донело освежење, тако исто је и та промена на врху, после четири године месец и 27 дана, тачно - 1.519 дана, донела је освежење у српском фудбалу.
Претходни пут „парни ваљак“ поносно се шепурио на лидерској пзицији 21. маја 2017. године, када је демолирана Младост из Лучана резултатом 5:0, тим Марка Николића обезбедио титулу првака државе.
Од тада је трајала та јурњава за љутим ривалом из Љутице Богдана. Дешавало се да буду изједначени, али Партизан никако није успевао да избије на трон.
Ипак, страховлади коју је завела Звезда дошао је крај. И било би лепо да се у српски фудбал врати неизвесност, да се до самог финиша не зна ко ће бити шампион, а не као што је претходних сезона био случај, да се после уводних кола реши питање првака, те да Звезда до краја има двоцифрену предност и да нигде не може да проспе бодове.
Већ у следећем колу Партизан ће бити на мукама јер гостује Војводини, док Црвена звезда дочекује Младост.
Херој Партизанове победе у Новом Саду Рикардо Гомеш, који је постигао два гола, од којих је други право мало ремек-дело, поручио је да се у српски фудбал вратио због титуле.
„Ово је као сан. Постићи два гола у првој званичној утакмици, није могло лепше. Вратио сам се да се боримо за трофеје. Имамо тим да освојимо све“, самоуверено је поручио репрезентативац Зеленортских острва.
Остаје да се види да ли ћемо већ 24. јула гледати нову смену на врху Суперлиге, или ће Партизан успети да сачува лидерску позицију.
Партизан силан у „ватерполо“ утакмици на „Карађорђу“ /видео/
Скандал пред ОИ – Немци усред меча напустили терен због расистичких увреда
Финале ЕП потенцијална „биолошка бомба: Експерт СЗО најавила „поражавајући“ ефекат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала