Покорио је Европу, а онда комплетирао „издају“ – бесплатно

© AP Photo / Paul EllisЂанлуиђи Донарума
Ђанлуиђи Донарума - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Ђанлуиђи Донарума, голман италијанске репрезентације која је освојила злато на Европском првенству у фудбалу, потписао је петогодишњи уговор са Пари Сен Жерменом у слободном трансферу, пошто је Италијану истекао уговор са Миланом.
Француски вицешампион наставља да прави таласе на трансфер тржишту довођењем Ђанлуиђија Донаруме, најбољег играча Европског првенства 2020.
Донарума је са Италијом освојио Европско првенство, на којем је проглашен за најбољег индивидуалца, након што је бриљирао у пенал-серији против Енглеске у финалу, да би недуго затим урадио оно о чему се причало целе претходне сезоне.
Италијан се тако придружио Жоржињу Вајналдуму, Ашрафу Хакимију и Серхију Рамосу који су већ стигли на Парк принчева овог лета, пошто ПСЖ настоји поново да нападне Лигу шампиона након неуспеле сезоне и на националном и на међународном плану.
Донарума се прикључио ПСЖ-у без обештећења након што му је уговор са Росонерима истекао 30. јуна, а Италијан одбио понуду за продужење истог.
Подсетимо, због саге око Ђиђијевог уговора реаговале су најватреније присталице Росонера, које су га у мају ове године сачекале испред тренинг-центра клуба и са њим обавиле непријатан разговор.
Како су тада пренели медији, због тога је Донарума завршио у сузама, а верује се да је то била кап „која је прелила чашу“ и због чега је одлучио да не продужи уговор са клубом у којем се афирмисао.
Он је тиме, према мишљењу присталица миланског гиганта, издао клуб који му је дао прилику да се докаже – и то тада под кормилом Синише Михајловића – и који је био спреман да му да уносан уговор.
Додуше, како се испоставило, не онолико колико је био спреман да понуди ПСЖ, који уједно није морао Милану да уплати ни еуро за услуге једног од најбољих голмана света.
Ђанлуиђи Донарума - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Преварио је Енглезе, па и све нас, али – Италија ће га славити као што он слави Михајловића /видео/
„Веома сам срећан што ћу бити део сјајног клуба као што је Пари сен Жермен“, рекао је Донарума за званични сајт ПСЖ-а и додао:
„Осећам се спремним да прихватим овај нови изазов и овде наставим да се усавршавам. Желим да побеђујем што је више могуће и да донесем радост навијачима“.
Долазак Донаруме на Парк принчева потенцијално би могао да буде проблем за Кејлора Наваса, доскорашњег неприкосновеног чувара мреже Парижана, јер се са 22 године Италијан чини дугорочнијим решењем од Костариканца.
Такође, ПСЖ у овом тренутку има девет (да, 9) голмана, те остаје нејасно у ком правцу планирају да иду са чуварима мреже.
Енглеска уништава саму себе, а плашила је свет Русијом
Урнебесно – Италијан је клетвом „везао ноге“ младом Енглезу?! /видео/
Србин са „крова“ Европе за Спутњик: Да ми је неко рекао...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала