Гаф могућег наследника Меркелове: Смејао се док је обилазио поплављене области, јавност запрепашћена

© AFP 2023 / SEBASTIEN BOZONАрмин Лашет
Армин Лашет - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Армин Лашет, један од главних кандидата за наследника канцеларке Ангеле Меркел, извинио се немачкој јавности након што га је камера ухватила како се током обиласка полављених подручја иза председника Франка-Валтера Штајнмајера, који се у том тренутку обраћао јавности.
Лашет је изазвао бројне реакције на друштвеним мрежама након што га је камера ухватила да се смеје приликом посете поплављеним подручјима, односно граду Ефштату, док је разговарао са неколико људи иза председника Штајнмајера, који је у том тренутку обећавао помоћ жртвама поплава, које су Немачкој однеле најмање 130 живота, пренео је Блумберг.
Америчка агенција оцењује да је ово потенцијална срамота за Лашета, који води владајућу Хришћанско-демократску унију (ЦДУ) и кандидат је да Меркелову замени на парламентарним изборима 26. септембра.
Он је касније рекао да је зажалио што је "оставио такав утисак који се створио током једне конверзације".
Лашет, премијер тешко погођене покрајине Северна Рајна-Вестсфалија, разговарао је са чланом његове делегације и у једном тренутку је праснуо у смех.
"Ово није било примерено, извињавам се", поручио је Лашет путем Твитера, након што су га политички ривали и корисници друштвених мрежа критиковали.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала