Мајмунске богиње стигле у САД

CC0 / Pixabay / Мајмун
Мајмун - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Ретка, али потенцијално озбиљна вирусна болест идентификована је код становника Даласа који се недавно вратио из Нигерије. Здравствени званичници рекли су да постоји врло мали ризик по јавност.
Пацијент, становник Даласа, хоспитализован је у Даласу и у стабилном је стању, рекли су здравствени званичници. Центри за контролу и превенцију болести саопштили су да сарађују са неидентификованом авио-компанијом, као и државним и локалним здравственим службеницима како би контактирали путнике који су путовали са пацијентом током два лета – једним од Лагоса до Атланте 8. јула, а другим од Атланте до Далас 9. јула, пише „Њујорк тајмс“
„Мајмунске богиње су ретка, али потенцијално врло опасна вирусна болест која обично почиње са симптомима грипа. Отичу лимфни чворови, а онда се појављује осип који се шири по лицу и телу“, наведено је из Центра за контролу болести. Сој мајмунских богиња код особе из Даласа је већ виђен у Нигерији и западној Африци. Инфекција може да траје од две до четири недеље, а болест има смртност од око један одсто.
Болесник са мајмунским богињама - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2018
Мајмунске богиње стигле у Европу, а српски епидемиолог дао важно упозорење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала