Стравична несрећа у Формули 1 – судар Хамилтона и Ферстапена при брзини од 300 на сат /видео/

© AP Photo / Jon SuperФормула 1
Формула 1  - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Катастрофалне сцене на самом старту трке за Велику награду Велике Британије на Силверстону. У другом кругу дошло је до контакта лидера Макса Ферстапена и Британца Луиса Хамилтон, после чега је Холанђанин излетео са стазе и закуцао се у ограду. Завршио је трку, а сва је срећа да је прошао без повреда, при брзини од готово 300 на сат.
Ферстапен је био власник пол-позиције и већ у првом кругу је у неколик наврата морао да брани позицију, да би у другом кругу дошло до контакта са актуелним шампионом Формуле 1 Луисом Хамилтоном.
Његов болид је предњим делом ударио у Ферстапеново возило, тачније његов задњи десни точак, који је моментално отпао, а Холанђанин је очекивано остао без контроле и закуцао се у ограду у пуној брзини.
Макс је експресно напустио хаварисано возило и трка је прекинута. Трка у Силверстону која има 52 круга на самом старту је обустављена, уласком сејфти-кара.
Мерцедесов тим заменио је „кљун“ на Хамилтоновом болиду, док су остали возачи у боксу сачекали да трка за Велику награду Велики Британије буде настављена.
Чудо од детета – Ивана Илић освојила сребро и ушла у историју Србије!
Да ли ће Олимпијске игре себе забранити у Русији?
„Жалосно је то што сте урадили, никада нисам узео кокаин“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала