Ванредна ситуација на делу општине Петровац на Млави /фото/

© Јутјуб/ Vecernje novostiПоплава, Петровац на Млави
Поплава, Петровац на Млави - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
На делу територије општине Петровац на Млави данас је проглашена ванредна ситуација због обилних падавина током јучерашњег и данашњег дана, објављено је на званичном интернет сајту те општине.
Штаб за ванредне ситуације на основу анализе тренутне ситуације на делу подручја општине угроженом опасношћу изазваном обилном кишом у периоду 17. и 18. јула предлаже председнику општине да донесе одлуку о проглашењу ванредне ситуације у насељима Добриње, Вошановац, Лопушник, Бошњак, Табановац, Бусур и Буровац, која ступа на снагу 18. јула, наводи се у закључку Штаба.
Додаје се да су обилне кише у овим насељима изазвале бујичне воде, слично као 2018. године.
„У самом Бусуру, односно језеру дошло је до контролисаног преливања бране, где је вишак воде са ње одведен каналима низводно. Недавном изградњом нове преливне бране и каскада на бујичним потоцима који долазе са оближњих брда, потпуно је умањена опасност од већих поплава и штета“, пише се у закључку Штаба за ванредне ситуације општине Петровац на Млави.
Додаје се да је због изливања реке Бусур и бујичних потока саобраћај на регионалним путевима у селима Табановац, Добриње и Буровац неко време био у прекиду, преноси Танјуг.
Невреме - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Провала облака у Београду – поплављене куће, невреме и у Новом Саду – улице прекривене ледом /видео/
Невреме у Србији - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Невреме хара југом Србије: Пао град величине јајета, заустављен саобраћај /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала