Да ли Америка више верује у Пркачина него Петрушева?

© Фото : ФИБАСрпски кошаркаш Филип Петрушев
Српски кошаркаш Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
На предстојећем НБА драфту, који је на програму 29. јула у Њујорку, АБА лига имаће неколико представника међу којима се највише шансе да буду изабрани дају Филипу Петрушеву (Србија) и Року Пркачину (Хрватска).
Ради се о двојици веома талентованих кошаркаша, а занимљиво је испратити како се кошаркаши Меге и Цибоне котирају код америчких колега.
Петрушев иза себе има сезону каријере, талентовани високи кошаркаш оборио је многе рекорде у АБА лиги и годину је завршио као – МВП, најбољи стрелац и најбољи млади кошаркаш.
Бројке које је 21-годишњи играч Меге бележио у регионалном кошаркашком такмичењу нису виђене од Милана Гуровића и Дејана Милојевића, те је још више скренуо пажњу на себе америчким скаутима.
Ипак, постоји одређени скептицизам код Американаца и то се најбоље види на њиховим специјализованим сајтовима „НБА Драфт.нет“, „НБА Драфт соба“ и на порталу ЕСПН.
Ови сајтови углавном су прецизни када се ради о кошаркашима који се бирају у „лутрији“, односно ту се мисли на првих четрнаест пикова. Већ после тога могуће су бројне промене, а то је поготово случај у другој рунди у којој се често дешавају изненађења.
Баш у другој рунди америчке колеге предвиђају да ће бити изабран Петрушев, па га тако ЕСПН ставља на 40. место са ког би требало да га изаберу Њу Орлеанс Пеликанси. „НБА драфт.нет“ има сличну прогнозу – 44. пик са ког такође бирају Пеликани.
Портал „НБА драфт соба“ најмање верује у МВП АБА лиге, те су га уредници овог медија ставили на тек 58. место са ког бирају Њујорк Никси.
Петрушев има 21 годину, што исто утиче на нешто нижи пласман, пошто боље пролази талентовани играчи са 18, 19 или 20 година. Филип ће готово сигурно бити изабран на Драфту и то је оно што је најважније.
Када је реч о Пркачину, америчке колеге котирају га нешто боље у односу на Петрушева, а поред тога што је млађи две и по године, утисак је да хрватски кошаркаш има још много простора да унапреди тело, док је играч Меге скоро па готов пакет.
Зато се Пркачин креће око краја прве и почетка друге рунде. Претходних месеци био је и близу „лутрије“, али пред сам Драфт „НБА Драфт соба“ предвиђа му 34. место.
ЕСПН сличног је става као „Драфт соба“, те га рангира на 38. место са ког бирају Чикаго Булси. „НБА Драфт.нет“ предвиђа му 50. место, и из свега овога видимо да ће Роко вероватно бити у другој рунди.
Србија сваке године има представника на НБА драфту, а ове ће то бити Филип Петрушев који је у сезони иза нас просечно бележио 23,7 поена, 7,6 скокова, 1,5 асистенција и 1,1 блокаду, уз 62 одсто шута из игре, 42 ван линије 6,75 и 74 са линије за слободна бацања.
НБА драфт на програму је 29. јула Њујорку.
Доминација какву Балкан не памти /видео/
Петрушева ударали, провоцирали, а он шмекерски одговорио: „Никад против Партизана“
„Он је требало да буде пројекат Партизана, али су се појавили трговци робљем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала