Данијела Штајнфелд уложила приговор на одлуку тужилаштва о Лечићу

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL/Зграда правосудних институција у Катанићевој у Београду
Зграда правосудних институција у Катанићевој у Београду - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Пуномоћник глумице Данијеле Штајнфелд поднео је приговор на одлуку Вишег јавног тужилаштва у Београду о одбацивању кривичне пријаве против колеге Бранислава Лечића, коју је глумица поднела тврдећи да ју је силовао 2012. године.
Приговор је поднет у законском року Апелационом јавном тужилаштву у Београду, потврдио је за Танјуг пуномоћник Штајнфелдове, адвокат Божо Прелевић.
Одбачајем кривичне пријаве поступак се обуставља, а приговором оштећена страна тражи да Апелационо тужилаштво наложи Вишем тужилаштву да настави са поступком по кривичној пријави.
Глумица Данијела Штајнфелд  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
И Данијела Штајнфелд се огласила после одбачене пријаве
Подсетимо, Више јавно тужилаштво одбацило је прошле седмице кривична пријаву Штајнфелдове са образложењем да не постоје основи сумње да је учињено кривично дело силовање, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.
Случај је покренут зимус, када је глумица јавно оптужила Лечића за силовање и тужилаштву доставила кривичну пријаву уз доказе.
Лечић је све негирао, тврдећи и да је прошао полиграф на испитивању у полицији.
Бранислав Лечић у полицији - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Прва Лечићева изјава после одлуке Тужилаштва
Почетком априла некадашња глумица Мерима Исаковић је у интервјуу „Недељнику“оптужила Лечића да ју је сексуално напаствовао пре 43 године, а њен исказ је тужилаштво користило као сведочење.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала